Wednesday, July 30, 2008

on my 4th months.


semalam pergi check-up. my weight naik 2.5 kg from my last check up. he he.. banyak kan? doctor kata kalau berat naik banyak lagi, next check kene check for diebetes.. adoilah. kene amek darah...malas jugak rasanya. dengan kata lain, die suh aku diet kot.. so untuk tak menghampakan , my hubby tryla browse2,carik kalau ada info pasal pregnancy diet and turns out ada satu website nih kata. no diet for pregnancy lady.. hahaha.. whats that.. ??? ...hehe baik ikut yg ni dari ckp doktor kan? so my EDD should be 12.1.2009. beza umur should be dalam 3 tahun. tapi.. wow beza tahun persekolahan ngan athirah die 4 tahun.. termenung sekejap. tak plan sampai beza camtu sekali..tapi, apakan daya. kita hanya merancang.. Allah jua yang menentukan.

Dipendekkan cerita, disebabkan kata-kata doktor, insaf la sekejap. nak diet/kurangkan mkn. so before keluar rumah dah makan roti, and minum susu... tapi apakan daya.. at 9.30 am,saya da tak boleh buat kerja sebab lapa. nasib baik kak aya offer spegeti eggs. sedap lah!! taktahu lah sbb saya lapa ke ape tapi abes lah mkn.. hehe thanks kak aya! lain kali bwk la lagi.so ruin my so call diet.. hehehe..

oklah.. today's baskin robin day.. jgn lupe kawan2.. 31% diskaun. I want praline and cream..!! sedapnyee...

oh teringat plak, smlm masa balik dari check up, athirah call.. die jerit2 ckp... "I'm coming Ibu.. I'm coming.. (repeatxxxx)". wah mane die belajar.. ada la tu kot, tv pendidikan mane2 tapi rasanya die belum boleh apply betul2 lagi.. tak kene sangat penggunaannya tu.. but anyway, I know she's getting there..:) my darln'.. I'm very proud of you :D.. yes, I do and I love you soo much!! and yes I love her dadddy too..:)

3 comments:

mumun said...

angaahh!!!!!
heeeeeeeeeeeeee..... congratess.. sukenye tgk anak sedare baru dlm perot hehehehheeh
^-^

Norman said...

next check up .. end of August. Next few days after check up .. puasa month. Don't worry. Lepas tu OK la kot.

win said...

huhu... sue berat naik byk ke. Takpe, pose ni sure turun nyer.. heheh.. Dah tau lom> Boy ke girl?